Asbest - Reisverzekering - Hypotheekpunt

Asbest 

Gebouwen en infrastructuur in Vlaanderen bevatten naar schatting nog ruim 2 miljoen ton asbest. Onder meer in scholen, vaak gebouwd tijdens de jaren zeventig en tachtig, is asbest nog echt een probleem. In 70 tot 90 procent van de gebouwen van voor 2001 zit minstens één asbesttoepassing, zoals leien of gevelbekleding.


Het nieuwe decreet maakt een asbestinventaris verplicht bij de overdracht van elk gebouw van voor 2001. Dat resulteert in een attest dat deel gaat uitmaken van de notariële akte.
"Zo zal elke koper weten of er asbest in het gebouw aanwezig is en kunnen, indien nodig, maatregelen genomen worden”, zegt minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V). De concrete uitvoering van het decreet moet nog in uitvoeringsbesluiten van de regering worden gegoten. Van den Heuvel verwacht dat nog dit jaar de eerste attesten kunnen worden afgeleverd.

 

Reisverzekering

Met de zomer voor de deur dromen we allemaal van een zorgeloze, welverdiende vakantie als koppel, met het gezin, met familie of vrienden. Met een reisverzekering kan je gerust zijn, zowel voor je vakantiereizen als voor je professionele verplaatsingen.

Voor meer informatie kan u bellen naar 03 650 04 04 of via contact@janssenenjanssen.be

 

Hypotheekpunt

Voor raad over een lening ben je bij ons, Janssen en Janssen, aan het juiste adres. Wij verzamelen alle informatie over hypothecaire leningen en ordenen die netjes, overzichtelijk én objectief voor jou. 

We helpen je te kiezen door voor jou de beste tarieven te vergelijken en je alle gevolgen van elke keuze haarscherp uit te leggen. Jij blijft diegene die kiest, maar je zult perfect weten waarvoor je kiest en waarom.

Asbest - Reisverzekering - Hypotheekpunt